keskiviikko 2. syyskuuta 2015

NICE WEATHER, EH?


Kohta 24 tuntia vasta takana täällä Kanadassa, mutta lähdöstä ja maanantaista tuntuu silti olevan ikuisuus. Lento lähti iltapäivällä, ja siitä kun kotoo lähti meni melkeen 24 tuntia, että oli perillä asuntolassa. Lennot meni tosi kivasti, mut en saanu nukuttua kun yhteensä about 30min - kun viimenen lento laskeutu tuli kyllä fiilis, et olis ehkä kannattanu pistää niitä silmiä kiinni vähän enemmän. Ensivaikutelma kaupungista oli aika mitään sanomaton, kun olin perillä 00:30, joten hiljasta oli eikä edes keskustan kautta ajettu. Asuntolalla oli porukkaa vastassa ja niitten piti ottaa heti kuva, tää oli kauheen kiva yllätys. Silmät ristissä ja niin likanen ja nuhjunen fiilis ja sit vieraat ihmiset on silleen, että meidän on pakko ottaa susta kuva nyt. Ok ota vaan, ei haittaa yhtään. Väsyneenä fiilis tästä kämpästä oli lievästi sanottuna järkyttyny. Kyllähän mä tiesin, että tää on pieni ja ei oo upouus jne, mutta jotenki näytti vaan niin karulta lähtee omasta kivasta kodista ja sit tähän tulla tilalle... Ja jaettu vessa alko ahdistaa mua ihan samantien. Pääsen nauttimaan suihkusta seuraavan kerran varmaan Suomessa, eikai siinä. 


Koulun päärakennus

Siinä pientä valitusvirttä heti alkuun, mutta ei kaikki nyt oikeesti oo ihan niin huonosti. Aamulla kun heräsin päätin lähteä shoppailemaan, ja hankkia jotain kivaa, että kestän olla täällä. Kävin ihan ekana hoitamassa meal plan-jutut kuntoon ja hankkimassa opiskelijakortin (ja siihen tuli kuva samalla tavalla yllättäen, ja kyllä se on ihan hirvee). Kävin siis ekaa kertaa koulussa, ja se oli kyllä tosi kivannäkönen ja tuli sellanen fiilis, että sielä viihtyy. Seuraava suunnitelma oli lähtee kävelemään ostoskeskukseen, minne on about 5 km matkaa. En kerinny kauheen pitkään kävellä kun lentokentältä hakija poimi mut kyytiin - sen mielestä se ei ollu sellanen matka minkä voi kävellä, no way. Ei kyllä haitannu yhtään, ja siltä sai ihan hyviä vinkkejä. First things first ja Tim Hortonsille hakemaan aamupalaa, kahvi, mustikkamuffinssi, breakfast wrap ja wifi. Siinä istuskellessa tuli jotenki tosi kiva fiilis vaan olla ja kattella ympärillä pyöriviä, hyväntuulisia ihmisiä. Kiertelin vaatekaupat läpi ja löyty monta liikettä mitä täytyy tutkia tarkemmin syksyn aikana, ja sitten walmarttiin. Ostin oikeestaan vaan kaikkee tarpeellista, mutta pyörin sielä varmaan puoltoista tuntia koska on ihanaa tutkia kaikkia purkkeja ja puteleita. Kun lähin pois päin päätin olla hurja ja kokeilla joukkoliikennettä, bussilla pääsin kyllä tosi kätevästi perille. 

Myös grilled cheese with bacon on hyvä vaihtoehto


Kun pääsin takas kämpille rupesin siivoomaan, purkamaan laukkuja ja laittaan paikkoja vähän kivemman näköseks. Oon ihan tyytyväinen lopputulokseen, ja kunhan pari juttua saan vielä hankittua voisin esitellä tätä vähän tarkemmin. Juttelin sit Eetun kanssa facetimella, ja tuli ihan jäätävä väsy. Kello oli vissiin 18, ja meitsi ei meinaa jaksaa puhua, mutta mikä siihen auttaa? Lähtee salille. Tässä kampuksella on tosi kiva liikuntakeskus, ja sali on just remontoitu joten sielä kyllä kelpaa pumppailla. Ja hyvä huomata, että kun mulla tääl ei mitään telkkaria oo, cardio-laitteilla sitä voi kattoa. Valitettavasti en jaksanu ihan koko Bring It On-leffaa vetää porraskoneessa, ehkä sit vähän syksymmällä... 


Eli täällä päässä kaikki hyvin, huomenna onki sit ihan oikeeta ohjelmaa ja pääsee tapaamaan muita opiskelijoita. Mun silmät alkaa painua kiinni, eli kauniita unia! 

8 kommenttia:

 1. Ei paha! Aika reipasta menoo! Kyllä se siitä lähtee sujuun! 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Seuraavat pari viikkoo tulee varmaan olemaan tosi rankat kun on kaikkee uutta ja koulu alkaa, eikä unohdeta tietenkään kaikkia bileitä, mutta eiköhän se tästä sitten tasaannu! :)

   Poista
 2. Wifi on tärkein :D Koita kestää Julle, ekat viikot saattaa olla vähä henkisesti rankkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppii ihan uudella tavalla arvostaan sitä kun Suomessa sul on se netti ihan joka paikassa :D

   Poista
 3. Kiva ku kirjottelet fiiliksiä tänne blogiin! Ja paljo tsemppiä! Omat vaihtohaaveet tyssäs just siihen, etten olis ikinä uskaltanu lähteä yksin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on kyllä kiva ja helppo tapa jakaa näitä juttuja + jää itelle sit muistoks tekstit ja kuvat! :) Ei todellakaan ollu helppoo lähtee yksin, varsinki ku on kuitenki Suomessa oma koti, työt, kaverit ja kaikki... Mutta eiköhän tää 4kk oo mulle ihan sopiva aika, ja jossain vaiheessa varmaan tulee vielä siltä, että kotiin ja äkkiä :D

   Poista
 4. Tsemppiä! :D Onneks Tim Hortonsista saa hyvän makusta kahvia, toisin kuin Starbuckista. :) Ja onneksemme euron ja kanadan dollarin kurssi on toosi hyvä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja joo todellakin + plus kaikki ihanat ruuat sielä <3 <3 <3 Toivotaan, että pysyy hyvänä!!

   Poista