maanantai 7. syyskuuta 2015

SIX DAYS IN THE SOO

ISOP (International Student Orientation Program) päätty perjantaina, ja oli kyllä tosi mukava ja erilainen orientation mitä TAMK:ssa. Keskiviikkona alotettiin ihan super kattavalla aamupalalla, joka sisälsi kaikkea mahdollista muffinsseista pekoniin ja pannareihin. Keskiviikko ja torstai oli molemmat täynnä erilaisia infoja, ja mikä parasta - ilmasta ruokaa. Syötiin lounaaks pizzaa, ja illalla käytiin siivillä Wacky Wingsissä, ja pakko myöntää, et vaikka ne ei ihan samanlaisia ollu ku Teboilin siivet, niin maistu. No problems there. Koulu tarjos vielä leffaliput joten käytiin porukalla kattomassa No Escape, ja minä romanttisten komedioiden ystävänä olin ihan järkyttyny. Se siitä. Torstaina tosiaan myös infoja ja ruokaa, illalla grillattiin Bellevue Parkissa, joka on i-ha-na. Tosi iso ja kaunis puisto, jonka toinen reuna on joella. Perjantaina koulun puolesta ei ollu muuta ku keilausta ja pizzaa illalla, joten käytiin muitten vaihtareitten kanssa vähän shoppailemassa. Täällä on vaihtareita about 15, jonka lisäks sit pari erilaista ryhmää kansainvälisiä opiskelijoita. Tosi erilaisia taustoja ja super mukavia ihmisiä, yksinäistä ei todellakaan oo, ainakaan vielä, ollu. 



Vähän menee vielä ehkä aikaa totutellessa tähän, että päivän aikana oikeesti joutuu jutteleen ihmisille. Tottakai tiesin sen jo etukäteen, että tääl ei mee päivää puhumatta kenellekkään ja kaikki  kassat ym kysyy "how are you doing today?", mutta se määrä on oikeesti aika jäätävä mitä tulee juteltua ihan tuntemattomille. On tullu puistossa vastaan ihmisiä, jotka on vaan pysähtyny juttelemaan, kaupassa toinen asiakas rupes suosittelemaan deodoranttia ja bussissa juttelu on myös enemmän sääntö ku poikkeus. Tänään aamulla kun olin salilla vanhempi mies tuli juttelemaan mulle kun se oli lähdössä, ja juttu lähti siitä, että hän oli lähössä pois sieltä, ja kehotti olemaan varovainen ettei vaan sattuis mitään kun jään sinne yksin. Toivottavasti en vaan näyttäny niin alottelijalta, että pitää varmistaa pärjäänkö mun 5kg käsipainojen kanssa. 





Viikonloppuna ei siis oo ollu mitään järjestettyä ohjelmaa, mutta kuultiin jotain kautta, että n. 10min ajomatkan päässä oli Indian Pow Wow. Mä en tätä terminologiaa oikeesti osaa yhtään, mutta yritän kuitenkin. Yhen aikaan alko juhlat näyttävällä sisääntulolla johon sisälty tanssia ja laulua, keskellä oli iso teltta, jonka alla oli soittajaryhmiä eri heimoista. Niillä oli siis vaan rumpu, ja n.5-7 soittajaa/laulajaa, ei mitään muita soittimia. Ne laulo omalla kielellään, ja oli kyllä niin siistiä kuunnella ja nähä niitten perinteitä. Ihmiset oli juhlatuulella, ja suurinosa oli pukeutunu erilaisiin, perinteisiin asuihin. Asuseina näky mm. kokonainen susi, kotkan pää, monia monia monia kokonaisia siipiä, luita jne. Tanssin ja laulun lisäks joukossa oli huumoria, jonkinlainen aikuistumisrituaali, ja muistotilaisuus heimon jäsenelle, joka oli samana aamuna siirtyny parempaan paikkaan. Siis niin upeeta nähä tällästä erilaista kulttuuria, ja ne ihmiset oli ihania. Ne otti kaikki mukaan hymyssä suin riippumatta siitä kuka oli tai mistä tuli. Ruoka oli hyvää, (ja nyt on poutine kokeiltu - rakastan sitä) ihmiset super mukavia ja löydettiin sieltä vähän matkamuistoja myös, myyjät myi omia tekeleitään ja 100% käsintehtyjä - ja se näkyy tosi ihanalla tavalla. Oli kyllä onni, että kuultiin tästä, kun se oli vuosittainen tapahtuma, eikä sitä missään oikeen mainostettu. Paikallisia oli kyllä löytyny paikalle, ettei me ainoita "ulkopuolisia" sielä oltu todellakaan. Loppua kohti päästiin itekkin mukaan tanssimaan, eikä ollu kyllä samanlaista menoa ku Fat Ladyn tanssilattialla! Ihan huippu päivä jonka kruunas super tilaus kiinalaista ennenkö sammu sänkyyn. Kuuma ilma ja koko päivän pihalla olo kyllä tuntu, ja kyllä täällä vähän on väriäkin tullu pintaan. 



Sunnuntai on menny aika rennosti, aamulla tänne muutti lisää ihmisiä, ja ite suuntasin salille kun heräsin niin aikasin. On ollu niin jäätävä turvonnu olo, että pari tuntia meni salilla helposti - ja se fiilis sen salin jälkeen on niin priceless. Aamupalaks kananmunia ja pekonia, starbucks kahvi ja muffinssi. Oon niin rakastunu tohon ruokalaan, että huhhuh. Siis ihan mitä vaan ja ihan super hyvää. Tuun varmaan mainitteen tän joka kerta, varautukaa siihen. Iltapäivällä käytiin puistossa hengailemassa ja ottamassa kuvia, ja tän loppuillan suunnitelma on nauttia tästä ihanasta netflixistä. Huomenna on Labour Day, ja taidan käydä lenkillä ja vaan hengailla ja keräillä voimia ens viikkoon - ohjelmassa on kaikkea ekasta luennosta paint partyyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti